Afbeelding
Aangeleverd

Drie redenen om voor een avontuurlijke groepsreis te kiezen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Houd jij van de bergen en ben je op zoek naar avontuur? Dan is een avontuurlijke groepsreis misschien wel iets voor jou! Ga bijvoorbeeld met een kampeertocht in de Alpen of Scandinavië op avontuur. Wakker worden naast een idyllisch bergmeer, een kop koffie drinken met de eerste zonnestralen op je gezicht of je tent opzetten naast een goud geel strand van de Lofoten. Dát zijn avontuurlijke groepsreizen. Hieronder lees je 3 redenen waarom avontuurlijke groepsreizen zo leuk zijn!

    1. Je bent één met de natuur
      Een kampeertrektocht is een fantastische manier om het gebied echt te beleven. Het is een magische berg ervaring om geheel zelfvoorzienend te zijn. Alle spullen en uitrusting die nodig zijn voor deze reis in je rugzak met je mee te dragen en te leven en te slapen in de tent die je op het meest prachtige plek hebt neergezet. Dat is een plek waar in de ochtend al snel de eerste zonnestralen je tent zullen verwarmen. Dat zijn avontuurlijke groepsreizen in optima forma.
    2. Je bepaalt zelf de duur
      Kampeertrektochten zijn er in vele soorten en maten. Dat bepaal jezelf. Zo kun je al een korte kampeertrektocht van twee dagen maken in Nederland waarbij je overnacht op een camping. Voor de doorgewinterde kampeerder geldt: pas als al het eten op is keer ik terug naar de bewoonde wereld. Om daar de voorraden weer aan te vullen om vervolgens weer snel te verdwijnen in de wildernis.
    3. De voorbereiding is al leuk
      Voordat je een eigen avontuur start is de voorbereiding het halve werk. Het is erg belangrijk je goed te verdiepen in de lokale wet en regelgeving. Het is namelijk niet overal toegestaan om je tent op te zetten. Deze informatie is bekend bij de lokale Alpenvereniging.
      Koop een goede topografische kaart van het gebied en zorg dat je weet hoe je deze kunt gebruiken. Als back up sla je de route op op je GPS apparaat. Zo voorkom je lastige situaties. Als je van A naar B wandelt is het handig om een telefoonnummer van een taxi vervoerder bij je te hebben of het reisschema van het openbaar vervoer te kennen. Last but not least: check de weersvoorspelling! Dan staat niets je in de weg voor een mega gave avontuurlijke trektocht! Geniet.
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57