Afbeelding

Wereldlichtjesdag voor tweede keer in Kampen

Algemeen

KAMPEN ? Net als elders in de wereld wordt op 14 december in Kampen Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. De organisatie: ?Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.?
Vorig jaar hebben initiatiefnemers Heidi Nieuwenhuis en Gerdi Geerdink voor het eerst deze dag ook in Kampen georganiseerd. Er bleek volgens hen ?een enorme behoefte aan deze bijeenkomst in Kampen gezien het groot aantal bezoekers'. Ook dit jaar organiseren de initiatiefnemers deze dag in Kampen. Wereldlichtjesdag Kampen vindt plaats op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek.
?Om 18.15 uur gaan de deuren open is men van harte welkom om bij dit moment van herdenken aanwezig te zijn. Het lied Precious Child van Karen Taylor wordt ten gehore gebracht door Jac Ruiten. Dit lied is speciaal geschreven voor de viering van Wereldlichtjesdag en wordt overal ter wereld gehoord. Burgemeester Bort Koelewijn zal een gedicht voordragen en om 19.00 uur steken we de kaarsjes aan. We verzamelen ons met de lichtjes rondom de fontein en laten ballonnen op. Daarna zijn we samen in een moment van stilte.?