Gevulde schoenendoos voor kansarm kind

Algemeen

KAMPEN - Bij Van Dijk Educatie aan de Dieselstraat 1 kan iedereen in de omgeving van Kampen op werkdagen van 1 tot en met 8 december en van 5 tot en met 9 januari schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes inleveren.


De versierde en gevulde schoenendozen gaan als cadeau naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa. Elk jaar doen veel scholen, kerken en verenigingen in Kampen en omstreken mee met Schoenmaatjes.
Edukans Schoenmaatjes is een jaarlijks terugkerende actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en speelgoed. Zo raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met een leeftijdgenoot die het moeilijk heeft. In de afgelopen twintig jaar zijn meer dan 2,5 miljoen kinderen verrast met een cadeau.
Wie in december en januari wil helpen bij het verwerken van schoenendozen kaan zich aanmelden als vrijwilliger. Dat kan via de website www.edukans.nl/schoenmaatjes.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.