De Voedselbank bedankt alle gulle gevers

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Naast de donaties van de vrienden van de Voedselbank waren er de afgelopen maanden diverse initiatieven om de Voedselbank Kampen te steunen. Het begon in september met een inzamelingsactie bij 3 filialen van Albert Heijn. Deze actie was gericht op de kinderen van de Voedselbank, onder het motto “op een lege maag kun je niet leren”. In één weekend zamelden we met veel vrijwilligers ruim 8000 producten in.

In december was er een soortgelijke actie in samenwerking met de Lidl op het Hanzeplein en beide Jumbo’s.  Met opnieuw veel vrijwilligers werden ruim 7000 producten ingezameld. In IJsselmuiden werden er door hervormde gemeente de Hoeksteen, in samenwerking met Boni en Plus, ruim 2300 producten ingezameld.

Met Sinterklaas waren er cadeautjes voor de jongste kinderen beschikbaar gesteld door Conburtions en IJsselborgh. De Bibliotheek stelde voorleesboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar beschikbaar. Voor alle kinderen tot 18 jaar was er een Hema-cadeaukaart, gesponsord door het Groot Burger Weeshuis en Hema. De Stichting Sinterklaas Kampen schonk 90 kaarten voor een feestelijke middag met Sinterklaas voor kinderen tot 9 jaar.

Renaultdealer Van Kesteren hield een inzamelingsactie voor gebruikt, maar goed speelgoed. Overweldigend was het resultaat. Met collega ondernemers van bedrijvenpark Noord, Brugmedia, de Rotary en Stichting Kamper partners zorgde Van Kesteren ook dat iedere cliënt van de Voedselbank een prachtig kerstpakket kreeg. Tevens was er voor de huisdieren van cliënten van de Voedselbank een aardigheidje. De Groot diervoeders had diverse kerstpakketten voor dieren beschikbaar gesteld.

Er was ook nog de actie van het Stadsarchief en de Bibliotheek in de Stadskazerne. Deze actie is gisteren afgelopen en heeft 30 kratten met houdbare producten en een aantal Kerstpakketten opgeleverd. Tot half januari loopt de actie van de Lions die bij de supermarkten Douwe Egberts punten inzamelen, die de Voedselbank weer kan inwisselen voor koffie.
Ook waren er nog veel spontane donaties van particulieren en bedrijven, die anoniem willen blijven. En last but not least de redactie van “de Brug” die steeds aandacht schonk aan al die activiteiten. Hartverwarmend, is het woord dat past bij deze initiatieven, Het bestuur en medewerkers van de Voedselbank willen hierbij alle gulle gevers heel hartelijk bedanken.

Ineke Smits

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57