Afbeelding
Stefan Lanjouw

Jonge bands strijden om finale-plek Stairway to Hedon in ?t Ukien

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Met de wedstrijd Stairway to Hedon maken beginnende bands kans op een optreden in de grote zaal van poppodium Hedon in Zwolle. In de voorrondes op verschillende locaties in de regio laten de muzikanten aan een jury zien wat ze in huis hebben. Op zaterdag 6 december wordt de tweede voorronde gehouden in cultureel podium 't Ukien. Daar gaan de bands Animal Antics, Crazy Daze, With Fangs and Claws en Equin de strijd met elkaar aan.

De wedstrijd is simpel: geef het beste optreden van de avond, overtuig de professionele jury en het publiek en win een plek in de finale. In de voorronde in 't Ukien staan vier jonge bands uit verschillende genres. De organisatie over de deelnemende bands: ?Animal Antics balanceert op een dunne lijn tussen funky frisheid en poprock. Crazy Daze is een R&B/soul band die veel van zijn inspiratie uit jazz- en popmuziek haalt. De Kamper band With Fangs and Claws combineert strakke metalcore met poppy melodieën en harde breakdowns. Equin is met hun mix van rock/pop/jazz moeilijk in een hokje te stoppen. Met deze verschillende muziekstijlen belooft het een gevarieerde avond te worden.?
De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale in Hedon, waar ze het tegen elkaar op moeten nemen. De uiteindelijke winnaar wint een optreden in het voorprogramma van een grote band, in de grote zaal van Hedon. Daarnaast krijgen alle bands ondersteuning en coaching van professionals uit de muziekindustrie.
De toegang voor de voorronde op 6 december in cultureel podium 't Ukien is gratis. De deuren gaan om 20.30 uur open en de eerste band begint om 21.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van 't Ukien of op www.stairwaytohedon.nl.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 12 uur geleden