Afbeelding
Bergstra media

JAN ELHORST STEMT HART VOOR KAMPEN

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

De oprichtingsvergadering van GBK staat hem nog helder voor de geest. Hij stond aan de basis ervan. Hij wilde met een paar enthousiaste burgers politiek bedrijven, pragmatisch en zonder dogma’s. Landelijk groeiden de lokale partijen en dat was voor hen onder meer de reden om aan de slag te gaan. Hoe kijkt hij naar de huidige situatie?

Hij was 25 jaar actief in de politiek. Als raadslid en fractievoorzitter. In de oppositie maar ook in de coalitie. In 2014 vond hij het tijd om het stokje over te dragen.

Jan Elhorst: “Mijn stelling is: weg is weg in de politiek. Dan bemoei je je niet meer met je opvolgers. Dat heb ik ook niet meer gedaan. Ik ben wel altijd lid gebleven van GBK en heb de fractie op gepaste afstand met belangstelling gevolgd. Ik vond het geweldig dat in 2018 vijf zetels werden veroverd. Ze gingen deel uitmaken van de coalitie middels een wethouder in het dagelijks bestuur.   

Gezien de nodige problemen binnen de landelijke partijen was Elhorst ervan overtuigd dat GBK uit de verkiezingen van dit jaar, winst zou kunnen behalen. Misschien zelfs de grootste partij in Kampen  kunnen worden. “Ik ben geweldig geschrokken van hetgeen tijdens de vaststelling van de groslijst is gebeurd, ontzettend jammer. Ik ben er niet bij geweest dus laat ik het oordeel in het midden. Ik kan mij echter wel heel goed voorstellen dat de grootst mogelijke meerderheid van de fractie inclusief de wethouder na deze politieke overval de partij heeft verlaten”, aldus Elhorst.

Hij is gezond van lijf en leden en voelt zich verwant aan de opgestapte fractie. Die fractie heeft het in zijn beleving de afgelopen vier jaar goed gedaan. “Ik kan het niet over mijn kant laten gaan om hen nu niet te steunen. Ik kom terug op mijn stelling weg is weg. Ik wil graag een bijdrage leveren aan een goede uitslag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. Ik geloof in lokale politiek, ik geloof in Hart voor Kampen”, besluit Elhorst.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21