Afbeelding

Helleman vindt anonieme klachtenbrief niet representatief

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - Fré Helleman, voorzitter van de Ondernemersvereniging Kampen (OVK), heeft alleen positieve geluiden gehoord over de door de OVK georganiseerde Sinterklaasintocht. Hij denkt dan ook dat het sentiment dat geuit is in de anoniem aan De Brug gezonden brief, waarin geklaagd werd over de besteding van de via de reclamebelasting geinde gelden, niet representatief is voor de stemming onder de ondernemers.

In De Brug was vorige week een artikel te lezen over een anonieme brief van ?de niet-slapende ondernemers' die in de postbus van de redactie ziet. De schrijvers zeiden dat de intocht efficiënter en goedkoper georganiseerd had kunnen worden en dat de Kamper ondernemers ?bedonderd' werden De Brug riep de anonieme schrijver op om in contact met de redactie te treden.
De ingezonden brief leidt bij Helleman tot irritatie. ?Ik heb nog geen enkele ondernemer gehoord die ontevreden was over de intocht, dus ik kan me niet voorstellen dat deze klacht daadwerkelijk van de ondernemers komt. Als ze daadwerkelijk bezwaar hebben, dan kunnen ze dat gewoon bij onze overleggen uitten. Waarom moet dat anoniem??
Helleman zegt juist erg tevreden te zijn met de intocht van dit jaar. ?Er was natuurlijk van tevoren wel het een en ander te doen over de vraag welke organisatie het op zou pakken, maar de intocht zelf is vlekkeloos verlopen. De kinderen hadden plezier, het was een mooi spektakel met alle Pieten zo op de boot en de Sint te paard. De politie stond rustig te kijken met de armen over elkaar, terwijl er voorgaande jaren nog wel eens wat meer organisatie nodig was om de menigte in goede banen te leiden. Ik had wat mensen op bezoek van buiten de stad en ook zij waren onder de indruk van deze intocht.?
Helleman beaamt dat de tocht wel wat meer gekost heeft dan normaal, maar dat komt volgens hem omdat er geïnvesteerd is voor de lange termijn. ?We hebben een aantal nieuwe pakken gekocht. Die kun je de komende jaren ook gebruiken.?