KORFBALLERS DOS WINNEN NA HARDE WEDSTRIJD

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen hebben ook hun tweede thuiswedstrijd gewonnen. In een veel te harde wedstrijd werd KVZ met 20-17 verslagen. Bij rust stonden beide teams nog naast elkaar: 10-10.
Wedstrijden tegen KVZ schijnen altijd het predicaat hard te moeten krijgen. De ploeg uit Zutphen moet het hebben van hard werken en zoekt daarbij regelmatig het randje van de spelregels op. Ook in sporthal De Reeve gebeurde dat regelmatig. Het zorgde ervoor dat de wedstrijd niet echt het aankijken waard was. Teveel aanvallen werden onderbroken door een overtreding. Het regende vrije worpen, spelhervattingen en strafworpen. Terecht concludeerde trainer-coach Remco Jacobs na afloop: ?De punten in eigen huis gehouden en iedereen is heel gebleven.?
DOS speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen. De Kampenaren speelden soms te gehaast en hadden regelmatig last van de schotklok. Daarnaast kende de ploeg ook fases dat het wat slimmer zou kunnen spelen. Jacobs: ?In zo'n wedstrijd met veel overtredingen, moet je zorgen uit het strijdgewoel te blijven. We lieten ons ook verdedigend te vaak verlijden om het duel aan te gaan. En wanneer je dan vrije worpen en strafworpen tegen krijgt, moet je bij jezelf nagaan of je misschien wat slimmer had kunnen spelen. Daarmee hielden we zelf KVZ lang in de wedstrijd.?
DOS startte met de goed in de korfzone spelende Rik van Wijngaarden in de basis. KVZ pakte in de eerste helft steeds een voorsprong, die bij 7-10 het grootst was. Een strafworp van Yvonne ten Hove en twee schoten van Linda Treep zorgden ervoor dat de rust aanbrak bij 10-10
De eerste tien minuten na rust was DOS niet minder dan KVZ, maar stond het wel steeds achter. Bij 10-11 forceerde Ten Hove opnieuw een strafworp: 11-11. Daarna liep KVZ snel naar 11-13. René Bruggeman legde een vrije worp in de korf, 12-13, waarna KVZ vanaf de stip 12-14 scoorde. Aanvoerster Treep bracht daarna met twee knappe schoten DOS weer langszij: 14-14. Nog één keer kon KVZ op voorsprong komen, maar de zojuist ingevallen André Beens forceerde op routine een strafworp: 15-15.
Vanaf dat moment was DOS de bovenliggende ploeg, ook al kon het niet gelijk uitlopen. Treep scoorde een vrije worp, 16-15. Bruggeman deed hetzelfde: 17-16. De gelijkmaker van KVZ, een kwartier voor tijd, bleek later de laatste Zutphense treffer te zijn. Na een mooie lange aanval kon Camiel van Keulen van achter de korf 18-17 scoren en invaller Matthijs Bastiaan scoorde tien minuten voor tijd van afstand de 19-17. Nog geen minuut later maakte Ten Hove van afstand het gat drie punten. Kenmerkend voor het niveau van de wedstrijd was het dat in de laatste negen minuten niet meer werd gescoord. KVZ speelde te haastig en pakte iedere schotkans, terwijl DOS ging vertragen en daarbij verzuimde om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de laatste vijf minuten zuivere speeltijd koos DOS voor lange aanvallen en dus balbezit. De tijd tikte weg in Kamper voordeel en de verdiende overwinning kwam niet meer in gevaar.
Doelpunten DOS Linda Treep 6x, René Bruggeman 5x, Yvonne ten Hove 3x, Camiel van Keulen 2x, Iris van Dijk, Michaël Jongman, André Beens en Matthijs Bastiaan 1x.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden