Afbeelding

DOS kan niet stunten tegen Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN ? DOS Kampen is er niet in geslaagd om een nederlaag te voorkomen tegen Berkum. De Zwolse titelkandidaat in de eerste klasse D won met 0-2.


DOS kon in het eerste kwartier redelijk goed meekomen. In de 9e minuut was er een goede mogelijkheid voor Jorian Wellenberg, maar hij twijfelde te lang en de kans was verkeken. In de 12e minuut kwam Arjan Vorsselman goed door, maar zijn inzet ging net voorlangs. Daarna was Berkum voor het eerst gevaarlijk via Chris van der Meulen. Hij mikte over. Even later was er weer een gevaarlijk moment voor het Kamper doel. Maurice Vespignani gaf teveel ruimt weg aan Ricardo Kuijer. Die bediende de sterk spelende Ruud Wellenberg. Met een sterke redding wist doelmam Demi Loet-Loetoer een Zwolse treffer te voorkomen. Enkele minuten later greep de DOS-goalie weer goed in bij een schot van Wellenberg.


Na een half uur spelen kreeg DOS toch een tegentreffer te verwerken. Wim Snippe en Emiel Diender grepen niet resoluut in. Chris van der Meulen werkte, na een mooie sleepbeweging, bekwaam af. Ook daarna onderscheidde keeper Loet-Loetoer zich weer met enkele keren goede reddingen. In de blessuretijd tikte hij een vlammend schot van Frank Hoolsema tegen de lat. In het levendige slot van de eerste helft was ook Jord van der Weerd namens DOS nog een keer gevaarlijk.


In de mindere tweede helft was de eerste kans voor DOS. Lenhard de Velde legde de bal goed terug. De inzet van Van der Weerd werd vervolgens gepareerd door de goalie. In de 66ste minuut kwam Berkum goed weg, toen invaller Jordi Lemmens slechts geel kreeg, toen hij de doorgebroken Van der Weerd onderuit haalde. In de eerste helft ontsnapte Berkum ook al aan een rode kaart, toen Kees van Bruggen via een elleboogstoot vol in het gezicht werd geraakt door een speler van Berkum.


DOS kon na rust wat meer tegenwicht bieden. Toch viel in de 69ste minuut de 0-2. Na een foute aanname van Vespignani kon Youp Kok de bal simpel oppikken. Hij ging alleen af op Loet-Loetoer en schoot de bal laag in de hoek binnen. DOS kreeg daarna nog enkele mogelijkheden, maar de 0-2 bleef staan.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 12 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41