Onnodige nederlaag KHC

DRONTEN ? KHC domineerde lange tijd in de wedstrijd tegen asv Dronten, maar stond na afloop wel met lege handen. In een slechte periode in de eerste helft gaf de Kamper ploeg de wedstrijd uit handen.

KHC begon goed aan het duel en was voor rust lange tijd de betere ploeg. Dat leidde in de 9e minuut tot een verdiende voorsprong. Arjan Bults scoorde op fraaie wijze de 0-1. Daarna bleef KHC domineren. Tot de 24ste minuut. Burak Alp, die lange tijd met een blessure aan de kant stond, leverde de bal onnodig in. De thuisploeg profiteerde: 1-1.

Daarna nam asv Dronten de regie in handen. KHC kwam er tot de rust niet meer aan te pas. Twee minuten na de gelijkmaker, maakte asv Dronten de 2-1 uit een vrije trap. Nadat Jeffrey de Nooijer in de 38ste minuut een enorme kans op 2-2 liet liggen, profiteerde asv Dronten vlak voor rust van gestuntel in de KHC-defensie.

Na rust was KHC weer de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd maakte KHC de aansluitingstreffer. De Nooijer werd onderuit gehaald. De spits nam vervolgens met succes zelf de strafschop. Daarna was KHC een aantal keren heel dicht bij de verdiende gelijkmaker. Paal en lat stonden succes van Bults in de weg.