IJVV verliest ondanks sterk eerste half uur

DEN HAM ? IJVV was in het eerste half uur de betere ploeg, maar drukte na een 0-1 voorsprong niet door. Dat had fatale gevolgen voor de ploeg uit IJsselmuiden. Den Ham kwam sterk terug en won de wedstrijd met 4-1.

IJVV was in het eerste half uur de betere ploeg en zette Den Ham onder druk. In de 18e minuut kwam de ploeg van trainer Herben Visscher verdiend op voorsprong uit een fraaie aanval. Tom Bruintjes schoot raak uit een voorzet van Roelof van den Berg. Daarna bleef IJVV aanvankelijk de betere ploeg, maar de bezoekers drukten niet door.

Gaandeweg gaf IJVV de grip wat uit handen. Den Ham kwam met een eerste waarschuwing toen het de lat raakte. In de 40ste minuut was het wel raak. Drie minuten later viel de 2-1. Keeper Albert Jan Meuleman stompte de bal weg, maar de bal verdween via het hoofd van Robin Kalter in het eigen doel.

Na rust zat IJVV niet meer in de wedstrijd. Den Ham kwam in de 63ste minuut op 3-1. Wederom een ongelukkige tegentreffer voor IJVV. Een vrije bal verdween via de muur in het doel. Daarna ging IJVV achterin 1 op 1 spelen, maar de IJsselmuidenaren wist niets meer te creëren. Toen ook nog Robin Kalter met rood werd weggestuurd, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Kalter maakte een overtreding in het strafschopgebied, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. De toegekende strafschop werd door Den Ham overgeschoten. In blessuretijd viel de 4-1 alsnog.