Wilsum geeft riante voorsprong uit handen

WILSUM ? Na 23 minuten leek Wilsum zaterdag de buit binnen te hebben tegen WZC Wapenveld, toen Sonke de Velde de 4-1 maakte. Dat liep even anders. Na rust kwamen de bezoekers sterk terug en sleepte WZC Wapenveld een 4-4 gelijkspel uit het vuur.

De doelpunten vielen in de eerste 23 minuten als rijpe appelen. Na vijf minuten stond Wilsum al op een 2-0 voorsprong via Sonke de Velde en Wiljan van Zuthem Bij beide goals was Henri van de Wetering de aangever. In de 7e minuut kwam WZC terug tot 2-1 uit een vrije trap. Drie minuten later viel de 3-1. Jan van Spijker kopte raak uit een vrije trap van René Dorgelo. Nadat Wiljan van Zuthem in de 20ste minuut de paal raakte, scoorde Sonke de Velde drie minuten later de 4-1.

Na rust bracht een zeer opportunistisch spelend WZC  Wilsum in verlegenheid. De gasten hanteerden veelvuldig de lange bal en daar wist Wilsum geen raad mee. Al snel zag de wereld er voor WZC anders uit. In de 49ste minuut verdween een corner van WZC rechtstreeks in het doel van Wilsum. In de 55ste minuut stond het al 4-3. WZC rook bloed en ging door. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. John Veenstra kon een bal niet goed verwerken. De spits van WZC haalde vervolgens doeltreffend uit. Vlak voor tijd kreeg Wilsum nog twee goede kansen op de overwinning. Machiel Kanis liet echter een goede kans onbenut en een inzet van Van Zuthem werd gepakt door de keeper.

?Een 4-1 voorsprong mag je nooit meer weggeven?, aldus Wilsum-trainer Jan Stoffer na afloop. ?Dit gebeurt ons te vaak. WZC heeft zich goed teruggevochten, maar we hebben wel een beetje naïef verdedigd.?