Afbeelding

OBS Wonderwijs bestaat 10 jaar

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Vorige week was het precies 10 jaar geleden dat openbare basisschool Wonderwijs in IJsselmuiden haar deuren opende. Binnen de gemeente Kampen behoort obs Wonderwijs, samen met nog 5 andere scholen, tot Stichting OOK (openbaar onderwijs Kampen).

OBS Wonderwijs heette voorheen OBS de Schakel. In januari 2012 verhuisde de school van de dorpsweg naar het Kulturhus aan de Laanzicht  in IJsselmuiden. De school ging op deze locatie verder onder de nieuwe naam ‘OBS Wonderwijs’.  Onder deze naam heeft de school in de afgelopen jaren mooie onderwijsvernieuwingen doorgemaakt.

Zo stemmen de leerkrachten het onderwijs af op de behoeften van het kind door hen te betrekken bij hun eigen leerproces.  Door het voeren van kindgesprekken worden de leerlingen gestimuleerd na te denken over het eigen leren en de eigen opgestelde doelen. Op deze manier zijn zij actiever en doelgerichter bezig met het eigen leerproces.

Door ondernemend en onderzoekend leren worden de kinderen op OBS Wonderwijs uitgedaagd om het maximale uit zichzelf en anderen te halen. Dat levert veel op, want kinderen zijn hierdoor meer betrokken en staan open voor brede ontwikkeling, ze leren feedback te geven en te krijgen,  ontdekken hun eigen talenten en kunnen eigen initiatief tonen. Gebruik van digitale leermiddelen en een muzikale samenwerking met Quintus dragen ook bij aan de talentontwikkeling van de kinderen.

Om in deze bijzondere tijd toch een klein feestje te  kunnen vieren, kregen alle kinderen een lekker en leuk versierd taartje op school. Dit smaakte natuurlijk uitstekend.

Wilt u meer informatie en bent u op zoek naar een leuke, fijne en gezellige school voor uw kind? Neem dan contact op met de directie van OBS Wonderwijs: neem telefonisch contact op (038) 331 78 13 of kijk eens op www.obswonderwijs.nl

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden