Afbeelding

WorkFast verbaasd over negatief artikel FNV

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - WorkFast heeft naar eigen zeggen met grote verbazing kennisgenomen van de opmerkingen van FNV Lokaal in het artikel in De Brug van vorige week. In het artikel vraagt de FNV erkenning voor de klachten van gedupeerden van WorkFast. Woordvoerder Bram Donkers noemt het 'uiterst pijnlijk dat FNV Lokaal nu met een aantal persoonlijke situaties de media opzoekt' en vindt dat de FNV hiermee 'alle grenzen overschrijdt'.

Deze plotselinge publicitaire actie staat volgens WorkFast haaks op de prettige samenwerking die WorkFast in Kampen de afgelopen periode heeft gehad met FNV Lokaal. ?Omdat WorkFast niets te verbergen heeft en FNV Lokaal beschouwde als een bonafide belangenbehartiger, heeft WorkFast zich in de achterliggende maanden zich uiterst transparant opgesteld naar FNV Lokaal en een constructieve dialoog gevoerd?, aldus Donkers. ?De mensen van de FNV konden daarbij in alle vrijheid meelopen met de trajecten en zich een beeld vormen van de werkelijke praktijk. Eventuele knelpunten waren bespreekbaar en werden in goed overleg opgelost. ?

Donkers vervolgt: ?Wij waren heel blij dat FNV Lokaal deze overlegsituaties ook publiekelijk heeft bevestigd en de bevolking van Kampen via hun website op de hoogte hield van de uitstekende afstemming. Op 1 november vorig jaar verscheen op de website van FNV Lokaal bijvoorbeeld al een verslag van een werkbezoek aan WorkFast, waarin de positieve benadering en de empowerment door WorkFast werd vastgelegd.? Klik hier voor het verslag.

Nu het College van Burgemeester en Wethouders op basis van de positieve balans met WorkFast doorgaat en de politiek dit besluit in grote meerderheid steunt, maakt FNV Lokaal volgens Donkers opeens een draai. ?Ze komt zonder overleg met een ronkend persbericht over 'gedupeerden'. WorkFast vindt dat een goedkope manier van politiek effectbejag en vindt het zeer schadelijk voor de bereikte samenwerking. Het doet in ieder geval de kwetsbare groep waar dit over gaat, zeker geen goed.?

Marja Boorsma, voorzitter FNV Lokaal Kampen, zegt dat ze naar aanleiding van het artikel in de Brug veel positieve reacties gekregen heeft, onder andere van mensen die zich in de klachten herkennen. Over de reactie van WorkFast heeft zij het volgende te zeggen: ?Na de korte contacten destijds met Workfast; bereikten ons signalen, die een heel ander beeld gaven van het feitelijke optreden van de consulenten. Er is daarop een korte briefwisseling van ons geweest met WorkFast over deze signalen, waarna wij hebben besloten met de gemeente hier verder over te communiceren. De gemeente is tenslotte onze gesprekspartner en niet Workfast?.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 4 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Kampen 112 23 apr, 15:08
Hoogwater langs het Zwarte Water bij Genne, 28 december 2023.
Nieuw project over Overijsselse watersnoodramp van 1825 Algemeen 23 apr, 14:09
Van links naar rechts: Johan van Heerde van KIJG, wethouder Richard Boddeus, burgemeester Eddy Bilder en Henk Leidekker. Op de achtergrond voorzitter Gerrit Visscher van KIJG.
Record aantallen jonge paling in Kampen en Zwartewaterland Algemeen 23 apr, 14:03