Afbeelding

Koninklijke Onderscheiding voor rasvrijwilliger Andries Kroeze

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN - Andries Kroeze is maandagavond tijdens de ledenvergadering van Go-Ahead Kampen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Bort Koelewijn reikte de onderscheiding uit aan Kroeze, die afscheid nam als voorzitter van Go-Ahead.

Al sinds 1971 is Kroeze vrijwilliger van Go-Ahead Kampen. De eerste vijf jaar zat hij als penningmeester in het jeugdbestuur. Daarna vervulde hij tot 1992 diverse functies binnen de vereniging. In 1992 kwam hij in het hoofdbestuur als jeugdvoorzitter. Later werd hij secretaris. Sinds 2001 vervulde Kroeze de functie van voorzitter.

Ook naast het voetbal was hij in verleden actief als vrijwilliger. Zo was hij penningmeester van de Open Hof, secretaris van personeelsvereniging de Burg (van de PTT, later KPN), diaken in de Open Hof en scriba in de Westerkerk. Ook was hij enige tijd bestuurslid van de Gelderstichting. Daarnaast is hij regelmatig actief als chauffeur van het busje van verzorgingstehuis Myosotis bij uitstapjes voor bewoners. Sinds 20013 is hij voorzitter van Stichting LiveLife.

Na dertien jaar legde Kroeze maandagavond de voorzittershamer neer. Daarna werd hij compleet verrast met de Koninklijke Onderscheiding. "Dit had ik nooit verwacht. Ik ben hier heel erg blij mee. Ik zag mijn kleinkinderen met de burgemeester voorop. Dan weet je dat er iets staat te gebeuren. Dit is een heel mooi stukje waardering voor je werk. Het is nu mooi geweest. Ik laat een gezonde vereniging achter met zelfs een bestuurslid extra. Alle functies zijn ingevuld en dat is knap. Het zal afkicken worden. Per week was ik zo'n 20 uur kwijt. Die tijd heb ik nu over."

Kroeze wordt opgevolgd door Theo Rietkerk. De leden van Go-Ahead gingen akkoord met zijn voordracht en ook met die van de nieuwe bestuursleden Roel Mateboer (vice-voorzitter), Jan Buitenhuis (secretaris), Henk Jan Karsten (communicatie) en Arjan Knul (technische zaken).

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 17 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05