Afbeelding
foto aangeleverd

Tv-serie ‘Klik ‘m aan’ helpt met digitale vaardigheden

Algemeen

Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor iedereen. De maatschappij vraagt steeds meer digitale vaardigheden. Bibliotheken in Overijssel zetten zich er op verschillende manieren voor in dat iedereen volwaardig mee kan doen. Dat resulteert onder andere in een nieuwe zevendelige tv-serie genaamd ‘Klik ‘m aan’. Die serie stimuleert inwoners van Overijssel op een laagdrempelige manier om aan te haken bij de digitale samenleving. Het programma is te zien op RTV Oost.

In ‘Klik ‘m aan’ gaat presentator Daniel Godinho Veiga in gesprek met mensen over hun digitale kennis. Verschillende onderwerpen worden op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal foto-album? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven. Daniel volgt mensen die niet langer aan de zijlijn willen blijven staan, maar zich willen redden op de computer en smartphone. Zij willen bijvoorbeeld FaceTimen met kleinkinderen, een cadeautje online kopen, online bankieren. Diverse bibliotheken in Overijssel werkten mee aan de totstandkoming van de afleveringen.

Uitzendingen

De serie wordt uitgezonden om 17:30 uur, op 27 januari, 10 en 24 februari, 5 en 24 maart en 7 april. Iedere aflevering wordt 2 keer herhaald. Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen van ‘Klik ‘m aan’ staat op www.rtvoost.nl/klikaan.

Taal Werkt!

‘Klik ‘m aan’ wordt gemaakt door Apex Audio Visuals. Het programma is een onderdeel van Taal Werkt!, een initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken, mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Binnen Taal Werkt! werkten bibliotheken de afgelopen vier jaar samen met partners in een groot aantal projecten aan het thema basisvaardigheden, waaronder lezen, schrijven en digitale vaardigheden.