Afbeelding

Nieuw; Beeldhouwwinkel en cursussen in Dronten

· leestijd 1 minuut Cultuur

Steenhouwerij Het Ambacht is ruim acht jaar gevestigd in Dronten. In deze periode hebben al veel kunstenaars hun weg naar het natuursteenbedrijf gevonden, vooral voor natuurstenen sokkels voor onder de prachtige beelden.

Om deze kunstenaars niet alleen sokkels te bieden, is Het Ambacht onlangs een beeldhouwwinkel gestart. In deze winkel kunt u terecht voor mooie speksteen, serpentijn en albast stenen. Dit zijn ?zachtere' steensoorten en goed te bewerken tot prachtige kunstwerken.
U kunt er ook terecht voor basisartikelen zoals o.a. gereedschappen , beeldhouwbokken, schorten en stofbrillen.
Om ook kinderen enthousiast te maken voor beeldhouwen met speksteen, zijn er in de winkel mooie cadeaupakketten verkrijgbaar. Dit zijn complete startpakketten, waarmee bijvoorbeeld sieraden of figuren uit speksteen kunnen worden gemaakt.

Vanaf januari start Het Ambacht met beeldhouwcursussen in deze mooie en verrassende steensoorten. De uit Dronten afkomstige docent Ton Weerheijm zal de cursussen gaan geven. Hij richt zich vooral op de technische aspecten van het beeldhouwen. Vragen zoals; ?welk gereedschap moet je gebruiken' of ?welke steensoort kan ik gebruiken om tot het gewenste resultaat te komen', krijgen veel aandacht. In 10 lessen van 2,5 uur krijgt u uitleg en begeleiding, met als doel om een mooi kunstwerk te maken.

De cursussen voor beginners zijn op dinsdagmorgen van 10.00-12.30 uur en voor gevorderden op donderdagmiddag van 13.00-15.30 uur. De cursussen starten vanaf 20 januari 2015 en vinden plaats in de werkplaats van de steenhouwerij.

Ben u geïnteresseerd, maar weet u niet of beeldhouwen iets voor u is? Kom dan op dinsdag 13 januari van 13.00-16.00 uur naar de proefles. Voor ? 10,00 krijgt u een mooi stuk speksteen, de nodige uitleg en kunt u aan de slag met de aanwezige gereedschappen. Natuurlijk staat de koffie klaar voor de deelnemers en geïnteresseerden.

Wilt u zich aanmelden voor de proefles of voor de cursussen? Dan kunt u contact opnemen met Steenhouwerij Het Ambacht. Dit kan telefonisch via 0321-325525 of per e-mail; info@hetambacht.net. Hier kunt u ook terecht voor alle informatie rondom de cursussen en beeldhouwwinkel.

De openingstijden van de winkel zijn maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Het adres van de steenhouwerij is De Regge 33 in Dronten.
Via onze webwinkel http://www.beeldendinsteen.nl kunt u ook stenen, gereedschappen en materialen bestellen.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57