Zalk wint derby tegen 's-Heerenbroek

ZALK ? Zalk was zaterdag sterker in de IJsselderby tegen 's-Heerenbroek. De ploeg van trainer Jan Hooisma won met 4-2.

Zalk kwam in dit duel al snel op voorsprong. Na een fout van Sander Pelgrom scoorde Michel Hamer. Na ruim kwartier trok Gilliam Bien de stand weer gelijk. ?Het eerste half uur hadden we het beste van het spel?, aldus 's-Heerenbroek-trainer Anton Visscher. De ploeg was in deze fase niet resoluut in de afwerking.  Na een half uur zakten de bezoekers echter weg. Zalk kreeg de overhand. In blessuretijd zette Simon van Halm Zalk op voorsprong.

Na rust kon 's-Heerenbroek de draad niet meer oppakken. Zalk bleef de betere ploeg. Via een fraaie treffer van Koen Buikema kwam Zalk op 3-1. 's-Heerenbroek had nog even pech, toen Rick Kroeze de lat raakte. Koen Buikema besliste het duel in het voordeel van het fellere Zalk door de 4-1 te scoren. Pelgrom bepaalde de eindstand op 4-2 via een benutte strafschop.