Eigenwijs organiseert 'eerste homofeest van Kampen'

Algemeen

(door Nick de Vries)
KAMPEN - "Als mensen op de Oudestraat lopen dan kan het ze al niet ontgaan dat er een feestje gaande is?, medewerker van café Eigenwijs, Edelwit Poutsma, is er vol van: Bloody Pink Thursday. ?Het eerste homofeest van Kampen, en dat moet een groot spektakel worden".

Het idee voor de avond ontstond bij Poutsma toen ze praatte met een vaste klant die zelf homoseksueel is. "We kwamen tot de conclusie dat in Kampen niks voor Homoseksuelen georganiseerd wordt?, aldus Poutsma. ?Dat lijkt hier toch nog wel een beetje een taboe. Het gevolg is dat homo's het vertier vaak buiten de stad zoeken, of thuisblijven. Wij willen ze een leuke avond bieden waarop homoseksualiteit centraal staat."
Bloody Pink Thursday wordt volgens Poutsma een avond vol 'over the top spektakel'. "Het wordt één en al hysterie, ala Gordon en Jolink."
Ondanks het door haar geconstateerde taboe, merkt Poutsma dat heel positief gereageerd wordt op het voornemen een homo-avond te organiseren. "Ook mensen die niet homoseksueel zijn vinden het een goed initiatief. Iedereen is welkom en velen hebben dan ook al aangegeven ook stiekem een kijkje te komen nemen".
Bloody Pink Thuisday vindt plaats op donderdag 27 november vanaf 20.00 uur in Café Eigenwijs aan de Plantage.