Oranjeschool Zalk fuseert met IRIS

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZALK - De Oranjeschool zit qua leerlingaantal sinds twee jaar onder de opheffingsnorm zoals die wordt gehanteerd door de gemeente Kampen. Het huidige aantal leerlingen is 80 en de opheffingsnorm is 94. De school heeft daarom besloten te fuseren met IRIS. Gisteravond (maandag) stemde de leden hiermee in.

Het bestuur van de Oranjeschool heeft de afgelopen twee jaar diverse mogelijkheden onderzocht om de school open te houden. De afgelopen maanden zijn gesprekken gevoerd met Schoolvereniging IRIS. ?Die gesprekken verliepen prettig en de betrokken besturen zijn positief over de optie om de Oranjeschool te laten aanhaken bij Schoolvereniging IRIS?, aldus een woordvoerder van de school.

Door de fusie met Schoolvereniging IRIS zou het voortbestaan van de basisschool in Zalk worden veilig gesteld, omdat de school dan onderdeel is van een grotere vereniging. De statutaire doelstelling van Schoolvereniging IRIS is 'het in stand houden van Christelijk onderwijs in de gemeente Kampen'.
Een eventuele toetreding van de Oranjeschool zou dus niet alleen bijdragen aan het bestaansrecht van die school, maar ook aan het doel van Schoolvereniging IRIS. Op maandag 10 november zijn de leden van de Oranjeschool tijdens de algemene ledenvergadering geïnformeerd over het idee om te fuseren.
Tot de algemene ledenvergadering van de Oranjeschool behoren met name ouders van (oud)leerlingen. Het bestuur heeft de leden om instemming gevraagd met het voornemen om een samenwerkingsverband aan te gaan met IRIS en in 2016 te gaan fuseren. Hoewel de aanwezigen unaniem instemden met het voorstel, was deze uitslag niet bindend. Dat komt doordat het quorum, het aantal leden dat volgens de statuten minimaal aanwezig moet zijn om een beslissing te kunnen nemen, niet is gehaald.
Maandagavond vond de tweede stemming plaats.