Afbeelding

Raadspraat, Egbert van Keulen, SGP: De eerste 6 maanden als raadslid

· leestijd 1 minuut Algemeen

Voor de verkiezingen die afgelopen maart zijn gehouden heb ik mezelf afgevraagd wat erop me af zou komen als ik raadslid zou worden. En hoe zouden we als fractie te werk gaan, hoe zouden we de taken verdelen? Gelukkig verkeren we in de omstandigheid dat we een grote fractie hebben. Na ruim een half jaar een terugblik.

Tegelijk met het inwerkprogramma komt een grote stroom aan informatie op je af. Hoe ga je hiermee om, terwijl je ook een gezin met jonge kinderen en een baan hebt? Het sleutelwoord is focus. Focus op zaken die van belang zijn.
Wat ik merk in de raads- en commissievergaderingen is dat vaak op details ingegaan wordt. Als SGP proberen we ons te focussen op thema's die we vanuit onze uitgangspunten ook echt van belang vinden. Details en uitvoering laten we over aan het college van B&W en de ambtenaren.
Soms gebeuren in het politieke landschap vreemde dingen. Immers, onlangs maakten we in een raadsvergadering mee dat het college van B&W een motie ontraadde. Desondanks stemden onder andere de coalitiepartijen toch voor de betreffende motie. Een meerderheid van de raad keerde zich hiermee tegen een initiatief binnen buurgemeente Oldebroek voor plaatsing van windmolens.
Afgelopen weken is de begroting 2015 behandeld. Om u een idee te geven, komend jaar heeft gemeente Kampen ongeveer 165 miljoen euro aan inkomsten en uitgaven. Enorme bedragen waar nodige en nuttige dingen mee gedaan moeten worden. Als SGP staan we voor een eerlijk, solide financieel beleid.
Met ingang van 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor een aantal zorgtaken. Een Bijbelse opdracht is barmhartigheid en omzien naar elkaar. We vinden het positief dat kerken betrokken worden bij de zorgtaken. Binnen kerken is een sterke sociale samenhang. Kerken kunnen daarom een nuttige rol vervullen bij de zorg. Daarnaast vinden we dat u de vrijheid moet hebben een zorgaanbieder te kiezen die bij u en uw identiteit past. Beide punten heeft de SGP daarom ook diverse keren onder de aandacht gebracht.
Misschien staat de politiek ver van u af. Toch doen we als SGP dit werk voor u. We vertegenwoordigen u in de gemeenteraad. Als SGP-fractie staan we open voor uw mening. Loopt u rond met vragen, heeft u opmerkingen? Neem dan gerust contact op met een van de SGP'ers.