Jonne Siebrand verbreekt Kamper record

· leestijd 1 minuut Sport

HEERDE ? De atleten van Isala '96 hadden afgelopen zaterdag de aftrap van het indoorseizoen in Heerde. Zo vroeg in het seizoen werd direct een Kamper record neergezet.

Na ruim een maand trainen in de gymzalen van het Via was de vraag hoe de atleten van Isala er voor zouden staan. Ruim 30 jeugdatleten van de Kamper atletiekvereniging kwamen in actie op de meerkamp (30 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen). Isala behaalde vijf podiumplaatsen.

Jonne Siebrand behaalde als enige van Isala goud op de meerkamp. Bij de meisjes D behaalde ze een tweede plaats op de sprint en twee eerste plaatsen bij het kogelstoten en het hoogspringen. Op dat laatste onderdeel leverde ze een sterke prestatie. Met een hoogte van 1.55 meter verbrak ze het Kamper record.

Bij de jongens pupillen C was Josse Kampen de snelste van zijn leeftijdscategorie op de 30 meter sprint in een tijd van 5.94 seconden. Hij eindigde als derde op de meerkamp. Bij de meisjes pupillen C was deze podiumplaats bestemd voor Valerie van Laar.  Bij het hoogspringen kwam ze tot 0.85 centimeter, goed voor een gedeelde eerste plaats.

Bij de jongens junioren D behaalde Sil Krediet ook de derde plaats. De laatste medaille was voor meisje C junior Manon Los. Ook zij was de snelste sprintster van haar leeftijd met een tijd van 5.27 seconden. Een ander knappe prestatie was van Silke Meijberg, zij behaalde een zeer snelle sprinttijd van 5.19 seconden, maar ze kon de gehele meerkamp niet afmaken.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21