ONNODIGE NEDERLAAG KORFBALLERS DOS

KAMPEN ? De korfballers van DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag in Purmerend een onnodige nederlaag geleden. Tegen BEP kon een goede eerste helft niet gevolgd worden door een goede tweede helft. Bij rust leidde DOS nog met 12-13. DOS verloor met 23-20.
In Purmerend speelden twee gelijkwaardige ploegen tegen elkaar. Vooral in de eerste helft was het een boeiend korfbalgevecht met een wisselend scoreverloop. DOS pakte met 1-4 een voorsprong, maar zag vijf minuten later BEP bij 5-4 aan de leiding staan. Met goede aanvallen wisten de Kampenaren toch de wedstrijd naar zich toe te trekken in dat eerste halfuur. Met nog ruim een minuut te spelen stond DOS voor met 10-12. Verkeerde keuzes in de aanval gaven BEP toch nog de kans om iets terug te doen. Na snel balverlies konden de Purmerenders nog twee keer tot een aanval komen en beide keren leverde dat een treffer op: 12-12. Een paar seconden voor rust zorgde de scherp spelende René Bruggeman er alsnog voor dat DOS met voorsprong kon gaan rusten. Hij prikte een vrije worp in de korf: 12-13.
In de tweede helft lag het initiatief steeds meer bij de thuisploeg. Omdat het tweede aanvalsvak van DOS moeilijk tot scoren kwam, slechts twee treffers in de tweede helft, moest DOS continu in de achtervolging. Trainer-coach Remco Jacobs: ?In die tweede helft werden we slordiger in de passing en maakten we vooral aanvallend verkeerde keuzes. Soms moet je een kans overslaan en eerst zorgen dat de organisatie op orde is. Dat deden we te weinig. We schoten op verkeerde momenten en als we schoten, dan was de zuiverheid soms ver te zoeken.?
Het eerste aanvalsvak kon veel compenseren, zodat het tot 20-20 nog alle kanten op kon. Maar de laatste twaalf minuten waren voor DOS een gevecht tegen zichzelf. BEP scoorde drie keer op rij en met die 23-20 tussenstand braken de laatste vijf minuten zuivere speeltijd aan. Alle kansen voor DOS dus om de wedstrijd nog te kantelen. Het tweede aanvalsvak zag echter geen kans om haar spel te verbeteren. BEP speelde steeds meer om de volle vijfentwintig seconden voor een aanval vol te maken en met succes. Het geloof in een beter resultaat bij DOS ebde weg.
Na afloop zag Jacobs de frustratie bij zijn spelersgroep: ?Je zag dat ze er enorm van baalden. We hadden de wedstrijd kunnen winnen en hebben dat nagelaten. Dat kon je aan de gezichten van de spelers aflezen. Slimmer worden, betere keuzes maken en vertrouwen op je schot. Die les zal komende week centraal staan op de trainingen.?
Komende zaterdag is DOS vrij.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 9x, Yvonne ten Hove en Iris van Dijk 4x, Camiel van Keulen 3x