DOS boekt ruime bekerzege tegen Voorwaarts Twello

TWELLO ? DOS Kampen heeft zaterdag de derde ronde van de districtsbeker bereikt. In Twello wonnen de Kampenaren met 1-5 van zondagtweedeklasser Voorwaarts Twello. Voor rust had DOS het niet gemakkelijk tegen de thuisploeg. Na rust nam de ploeg van trainer Guido Vlierhuis ruim afstand.

Voorwaarts Twello was in het eerste half uur de betere ploeg. Dat leidde in de 15e minuut tot de eerste kans. Een schot van Daniël Sonoto werd gepareerd door DOS-goalie Roy van Dijk. In de 33ste minuut was DOS voor het eerst gevaarlijk via een schot van Lenhard de Velde. In de tegenaanval was Voorwaarts Twello dreigend. In het laatste kwartier kwam DOS beter in de wedstrijd. In de 40ste minuut kopte Arjan Vorsselman net over. Een minuut later kwam DOS op voorsprong. De Velde schoot de bal in de kruising.

Na rust trok DOS de goede lijn door. In de 54ste minuut scoorde Vorsselman de 0-2. Na wat gevaarlijke momenten voor het DOS-doel, waarbij Simon Rutgers namens de thuisploeg de lat raakte, was het in de 64ste minuut opnieuw raak voor DOS via Jorian Wellenberg. In de 70ste minuut kwam Voorwaarts Twello nog wel terug tot 1-3. Na hands van De Velde, schoot Rutgers de strafschop binnen.

Voortwaarts Twello ging daarna 1 op 1 spelen. DOS profiteerde in de laatste tien minuten goed van de extra ruimte door doelpunten van invaller Jorik Schuur en Wellenberg.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 21 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21