Burgemeester Koelewijn opent Bijbelmarathon

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Burgemeester Koelewijn opent op maandag 17 november om 8.00 uur de Bijbelmarathon die wordt gehouden tot 22 november in de Lutherse Kerk aan de Burgwal. De marathon is georganiseerd door de werkgroep Kampen van het Nederlands Bijbelgenootschap.

?We beginnen elke morgen om half acht met een korte ochtendwijding, die verzorgd wordt door verschillende voorgangers uit alle kerken van Kampen?, vertelt Jan Bouma van de organisatie. Onder andere dominee Feije Verboom, Eelco van der Veer, Rinus van Warven, Gijs de Bree en luitenant Aalt Fikse zullen een ochtendwijding verzorgen. Zij mediteren kort over een tekst die voor hen een bijzondere betekenis heeft. Op maandagmorgen zal burgemeester Koelewijn dat doen. Van 8.00 tot 22.00 uur wordt er continu doorgelezen, de hele Bijbel door . ?Van Genesis 1 tot Openbaring 22?, zegt Bouma. ?We lezen uit de nieuwste Bijbeluitgave van het NBG, de Bijbel in Gewone Taal (BGT).? Deze Bijbel is in oktober verschenen en het eerste exemplaar is uitgereikt aan koning Willem Alexander en koningin Maxima.

Er doen ruim 300 vrijwilligers mee, zij lezen elk twee keer tien minuten met tien minuten pauze ertussen. De deuren van de kerk staan de hele dag en avond open. ?Belangstellenden zijn van harte welkom, er staat een lekker kopje koffie klaar. Maak op deze bijzondere manier kennis met de Bijbel.? De eerste oplage van 60.000 stuks van de BGT is uitverkocht, maar de Bijbel in Gewone Taal is tijdens de Bijbelmarathon te bestellen bij de Evangelische boekhandel De Rank, die met een boekentafel aanwezig is.