Afbeelding

Wilco van Maanen erelid Wit-Blauw

Sport

KAMPEN ?Wilco van Maanen is afgelopen woensdagavond benoemd als erelid van Wit-Blauw/Green Organics. Na twintig jaar voorzitterschap legde hij tijdens de ledenvergadering officieel zijn functie neer.

Bij Wit-Blauw is woensdagavond officieel een einde gekomen aan de periode ?Wilco Van Maanen'. Als voorzitter nam hij officieel afscheid als voorzitter van de Kamper korfbalvereniging door zich niet meer herkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn.

Op zaterdag 23 augustus nam de club al officieus afscheid van Van Maanen tijdens een speciale afscheidsreceptie. Afgelopen woensdag werd Van Maanen benoemd tot erelid. Dat kwam voor de hoofdpersoon in kwestie toch als een verrassing. ?Ik ben hier zeer content mee. Het is een soort dankjewel en het geeft aan dat je het goed hebt gedaan?, aldus Van Maanen, die met de eretitel in de voetsporen treedt van Frans Striks, die in de vorige eeuw als voorzitter ook is benoemd tot erelid van Wit-blauw.

 

Van Maanen was maar liefst 23 jaar bestuurslid bij Wit-Blauw en heeft veel betekend voor zijn club. Hij blijft zitting houden in de beleidscommissie Sportpark Hagenbroek, waarin vertegenwoordigers van Atletiekvereniging Isala '96, Hockeyclub Kampen en Wit-Blauw zitten. Eerder liet hij al weten dat hij voorlopig geen ?structurele dingen' bij Wit-Blauw gaat oppakken. ?Het is tijd voor wat anders. Tijd om naast mijn drukke baan elders ontspanning te vinden?, zo liet Van Maanen in een eerder interview met De Brug weten.