Afbeelding

Column: Liever een blauwtje rijden, dan een blauwtje lopen?

· leestijd 2 minuten Algemeen

PLUK DE DAG?. door Marcel Kalter uit Kampen

Ik heb nooit iets met auto's gehad. Wat dat betreft ben ik geen echte man. Een auto is voor mij een vervoermiddel, dat mij op een normale manier van A naar B moet brengen. Niet meer en niet minder. Zo'n anderhalf jaar geleden mocht ik uitkijken naar een nieuwe auto van de zaak omdat de oude aan vervanging toe was. Het enige waarop ik was gefocust, was de bijtelling. Het moest en zou een auto worden met veertien procent bijtelling. Door mijn collega, die wel veel met auto's heeft, werd ik meegesleept naar de garage. En daar stond ie? mijn huidige auto. Ik was op slag verliefd. Op een auto nota bene. De mooie sportieve lijnen werden geaccentueerd door een felle aquablauwe kleur. En dit paradepaardje paste ook binnen het door mij gewenste financiële plaatje. Ik moet bekennen dat dit de eerste auto is, die mijn hart door z'n verschijning een beetje sneller laat kloppen.

Volgens mij was ik de eerste in Kampen en IJsselmuiden met zo'n opvallende blauwe auto. Wat heb ik in het begin veel reacties op deze bolide gekregen. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Dat betekende ook dat ik overal werd gesignaleerd. Ik werd vaak aangesproken dat ze mijn auto ergens hadden gezien. Nu rijden er volgens mij drie van deze auto's in de gemeente Kampen rond. Een daarvan is van een teamgenoot uit mijn voetbalteam. Als wij de kans krijgen, zetten wij de auto's naast elkaar op de parkeerplaats van IJVV. Gewoon omdat het leuk staat. Ik had niet gedacht dat ik dat ooit leuk zou vinden.

Laatst zat ik met die teamgenoot op de tribune van ASVD in Dronten te kijken naar een wedstrijd van onze zonen. Vroeg hij opeens uit het niets of een mooie blonde vrouw met een zwarte auto tot mijn kennissenkring behoort. Hij was die middag door haar namelijk uitbundig en enthousiast begroet, terwijl hij geen idee had wie zij was. Ik wist meteen op wie hij doelde. Die blonde schoonheid ken ik inderdaad goed. En dat gebeurt nu over en weer. Wij worden regelmatig begroet door onbekenden omdat zij denken dat de bij hen bekende aqua blauwe auto op dat moment passeert. Mijn teamgenoot heeft zelfs al een keer zijn middelvinger naar iemand opgestoken, omdat hij al die begroetingen door onbekenden even helemaal zat was.

Vorige week kreeg ik een appje van een dame die vroeg ik haar net bijna van de sokken had gereden. Zij was in Kampen op een haar na geschept door een soortgelijke blauwe auto. Ik was op dat moment gewoon aan het werk en had dus een alibi. Maar het is en blijft een feit dat de kans ongeveer dertig procent is dat ik het ben als u een aqua blauwe auto van een bepaald merk in Kampen en IJsselmuiden ziet rijden. Als u deze kans groot genoeg vindt, blijf dan vooral lekker zwaaien. Wilt u honderd procent zekerheid dat u naar de goede zwaait, zoom dan eerst goed in voordat u de hand in beweging brengt. Want hier kunt u dus ook een soort van blauwtje lopen?

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57