Antihelden in literair Café

Cultuur

KAMPEN - De deelnemers van het literair café buigen zich op 16 november over het thema 'Antihelden'. Wie mee wil doen moet om 16.45 uur aanwezig zijn in 't Kroegje in de Geerstraat 17. Om 17.00 uur begint het café.


?Over het algemeen vergelijken we onszelf graag met de klassieke helden uit de literatuur of films?, aldus de organisatie. ?De held met 'heroïsche' karaktertrekken. De held jaagt moedig een ideaal na, bestrijdt het kwade, offert zichzelf op en ondanks allerlei ontberingen is opgeven er niet bij. Erg voorspelbaar ? we weten dat de held uiteindelijk zal winnen en voor het goede kiest. Een antiheld heeft ook zwakke eigenschappen en is soms realistischer dan een echte held omdat we hem door zijn of haar menselijke gebreken herkennen.?
De organisatie stelt deelnemers de vragen: ?Wie is jouw antiheld? Welke eigenschappen zorgen ervoor dat je deze figuur in je hart hebt gesloten? Wat is het waardoor deze man of vrouw op een voetstuk staat? Verwarm ons met jouw verhaal terwijl de herfstwind guur door de Geerstraat jaagt.?

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.