Expositie ?Wonder van de Geboorte'

Cultuur

KAMPEN - In het Ikonenmuseum is nog tot 24 januari de expositie ?Wonder van de Geboorte' te zien. De tentoonstelling is verrassend ingericht en laat nooit eerder te bezichtigen Russische en Griekse ikonen uit particuliere collecties zien, die op een of andere manier verband houden met de levenscyclus van verwachting, zwangerschap, geboorte van nieuw leven, zorg voor het jonge kind en het op eigen benen staan. De expositie duurt tot 24 januari 2015.

De organisatie: ?Sinds mensenheugenis is het schenken van leven (de geboorte) een bijzondere en vreugdevolle aangelegenheid. Deze wonderlijke gebeurtenis schept een tedere blijdschap, er is nieuw leven, de oude dag is verzekerd en de nakomeling kan het geslacht in stand houden. De bekendste geboorte uit de wereldgeschiedenis is die van Jezus Christus, de zoon van God. Alles rondom die geboorte is vastgelegd op ikonen die o.a. in deze expositie te zien zijn. Op verrassende wijze wordt in deze tentoonstelling de link gelegd tussen de voorstellingen van deze geboorte op ikonen van honderden jaren oud en de huidige omstandigheden en gebruiken rond de geboorte van een kind.?

Bezoekadres Ikonenmuseum: Buiten Nieuwstraat 2 te Kampen. De entree is 7,00 euro. Museumkaarthouders en leden van de ´Vrienden van het Ikonenmuseum´ hebben vrije toegang.