LEZING PIKETTY KAPITAAL

Cultuur

Wist u dat 20 % van de Nederlanders 60 % van het Nederlands vermogen in handen heeft ? En dat daardoor de economie tot stilstand is gekomen ?
Wat kunt u er als ondernemers en nog meer als consument aan doen ? Zou BASISINKOMEN in het voordeel van de markt kunnen werken? Deze vragen en meer komen aan de orde.

PIKETTY schrijft in zijn boek KAPITAAL over de toenemende groei van het vermogen. In een workshop leg ik uit welke gevolgen dit heeft voor de Nederlandse situatie. Er worden enkele cruciale observaties van Piketty getoond en uitgelicht aan de hand waarvan Piketty aantoont dat vermogen meer groeit en meer voordelen van staten heeft dan inkomen uit arbeid. Aan de hand van cijfers van het CBS en het NIBUD en concrete gevallen kunnen we zien dat wat Piketty in theorie beschrijft in de praktijk desastreuze gevolgen heeft.
Workshops en tickets via de website http://www.basisinkomenpartij.be en http://www.basisinkomenpartij.be
De lezing is een onderdeel van meerdere lezingen en presentaties die worden gehouden in Buurtcentrum de Enk Enkstraat Zwolle op vrijdagmiddag en avond 14 november. Aanvang 13.30 en 19.30 uur.

Er vinden ook optredens plaats van CABARETIER ROEL VERBURG en SINGER SONGWRITER HARRY LOCO FORWOODSTOCK.