Afbeelding

GBK stelt vragen over nieuwe parkeermeters

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Gemeente Belang Kampen heeft het college vragen gesteld over de nieuwe parkeermeters in de gemeente Kampen. Vorige week stond in deze krant al een artikel over de frustraties waartoe de meters leiden en ook het GBK heeft diverse klachten ontvangen. De partij vraagt het college of zij op de hoogte is van de problemen en of zij op korte termijn maatregelen probeert te nemen.

GBK heeft een waslijst van zaken die tot frustratie leiden opgesteld. Zo doet de touch display het niet bij vochtig weer. Bonnetjes worden uitgeprint van 10 cent. Bezoekers mogen maximaal twee uur parkeren. Het invoeren van het kenteken is lastig in het donker. Bij vragen verwijst de afdeling Toezicht naar de gemeente.
GBK stelt bovendien dat de tarieven niet kloppen. Volgens Stadstoezicht bedraagt het uurtarief 1,30 euro en een dagkaart kost 7 euro. Op een bij de vragen van GBK gevoegd bonnetje is echter te lezen dat iemand die om 08.54 uur parkeerde (betalen vanaf 09.00 uur) voor 3 uur 6,80 euro betaalde en dat op een plaats waar de maximale parkeerduur 3 uur is. Hier moest dus het dagtarief betaald worden, terwijl er maar drie uur geparkeerd mag worden.
De Brug deed enkele weken geleden een oproep in de krant waarin zij vroeg naar de ervaringen van gebruikers. Hierop kwamen enkel negatieve reacties binnen. Mensen snappen de parkeermeter niet of weten hun kenteken niet uit hun hoofd, waardoor lange wachtrijen ontstaan. Ook is het voordeel van kentekenparkeren voor de parkeerder niet duidelijk als vervolgens toch een bonnetje achter het raam gelegd moet worden. Tot slot ervaren sommige mensen het invoeren van het kenteken als een inbreuk op de privacy.

(door Nick de Vries)