Burgemeester legt gebiedsverbod op

Algemeen

KAMPEN - Burgemeester Bort Koelewijn legt voor de tweede keer binnen een jaar aan een inwoner van Kampen een gebiedsverbod op vanwege het veroorzaken van ernstige overlast. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

?Het gebiedsverbod is opgelegd voor het uitgaansgebied. In 2012 is deze bevoegdheid in de Algemeen Plaatselijke Verordening opgenomen. De betrokken persoon heeft meermaals de openbare orde verstoord. Er was daarbij sprake van openbare dronkenschap, vechtpartijen en agressief gedrag richting de politie. De komende drie zaterdagnachten is hij niet welkom in het uitgaansgebied. Het aangewezen gebied is een kwetsbaar woon- en leefgebied met name tijdens uitgaansavonden. Laat hij zich wel zien, dan zijn daar strafrechtelijke gevolgen aan verbonden. Het gebiedsverbod dat eerder aan een andere inwoner werd opgelegd heeft het gewenste resultaat gehad, want hij is daarna niet meer aangehouden.?

De burgemeester verwacht dat betrokkene hierdoor geen overlast zal geven tijdens uitgaansavonden en hoopt dat er een preventieve werking uitgaat van het opgelegde gebiedsverbod.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00