Afbeelding

College wil 45.000 euro uittrekken voor tekort organisatie Sail

Algemeen

KAMPEN - Het college van b en w stelt de raad voor eenmalig in te stemmen met een hogere subsidie voor Stichting Sail. Het gaat om een bedrag van 45.000 euro dat bovenop de jaarlijkse subsidie van 29.000 euro komt. Het bedrag is volgens de organisatie nodig om de tegenvallende opbrengsten uit parkeervoorzieningen van de editie van dit jaar op te vangen.

De inkomsten uit parkeren vielen volgens de organisatie tegen. Stichting Sail had op minimaal 10.000 auto's gerekend. Uiteindelijk hebben er 3.000 auto's geparkeerd. "Alle betrokken partijen hebben vanuit de beste intenties gehandeld, maar dat heeft uiteindelijk niet mogen baten", aldus de gemeente.

De gemeente heeft zich samen met Stichting Sail ingespannen door in gesprek te gaan met crediteuren. Deze gezamenlijke inspanning heeft ertoe geleid dat de crediteuren bereid zijn om maar een deel van de kosten in rekening te brengen. Ook is een externe financier bereid gevonden om een bijdrage te leveren. De raad wordt voorgesteld om het nog resterende tekort te dekken in de vorm van een eenmalige bijdrage.

Wethouder Meijering: ?Als college vinden we Sail een belangrijk evenement om voor de stad te behouden. Sail is een publiekstrekker van bovenregionaal niveau en met een grote mediawaarde voor de stad.?

Stichting Sail is van plan om in 2018 de volgende editie van Sail te organiseren. De gemeenteraad buigt zich 11 november over het collegevoorstel.