DOS Kampen niet opgewassen tegen DOS '37

KAMPEN ? DOS Kampen heeft zich enigszins kunnen herstellen van de matige wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. In de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde DOS '37 gaf de ploeg niet veel weg, maar kon het ook weinig creëren. De individuele klasse van Thijs Houwing gaf uiteindelijk de doorslag.

Na de verloren partij tegen Vroomshoopse Boys besloot de technische staf van DOS Kampen om het over een andere boeg te gooien. DOS speelde tegen DOS '37 in een 4-4-2-systeem. Dit zorgde voor meer zekerheid. De ploeg stond aardig goed. DOS '37 had een mindere dag en speelde in een laag tempo. Daardoor zag het publiek een weinig aantrekkelijke wedstrijd. In een tactisch spel werden weinig kansen gecreëerd. In deze competitie liep DOS in de beginfase diverse keren tegen een tegentreffer aan. Dit keer was dat niet het geval.

Het eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd vond plaats in de 20ste minuut. Maarten Smit zorgde voor opwinding met een goede vrije trap vanaf zo'n 25 meter, maar de bal werd door DOS-keeper Demi Loet-Loetoer knap onschadelijk gemaakt. Even later was DOS '37 weer gevaarlijk. Na een corner kopte Dennis Boshoeve de bal terug op Leo Scheepmaker. Die schoot echter hard over. In de 24ste minuut was de thuisploeg voor de derde keer zeer dreigend. Kees van Bruggen verloor de bal aan Marc Meier. Die ging alleen af op Loet-Loetoer, maar de goalie kwam als winnaar uit de strijd. In de 40ste minuut kwam DOS '37 op voorsprong. Hier ging een fout aan vooraf. Patrick Bastiaan leed balverlies. Thijs Houwing slalomde vervolgens door de DOS-defensie en bediende Meier. Die schoot de bal onder Loet-Loetoer door in het doel.

Ook na rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. DOS Kampen kon daar af en toe iets tegenover stellen en had ook weinig geluk. In de 56ste minuut was DOS eindelijk gevaarlijk. Jord van der Weerd ging goed door over links en trok vervolgens de bal goed voor. De vrijstaande Lenhard de Velde kopte vervolgens net naast. Een minuut later leidde balverlies bij DOS Kampen bijna tot de 2-0. Loet-Loetoer voorkwam een tweede tegentreffer voor de bezoekers. In de 62ste minuut viel de 2-0 alsnog. De arbiter liet doorspelen na een lichte overtreding op De Velde. Tom Hegeman legde de bal vervolgens goed breed op Houwing. Die kegelde de bal vervolgens vanaf zo'n  25 meter in de kruising. Daarna was DOS Kampen nog enkele keren dicht bij de 2-1. Zo ging een schot van Van der Weerd net voorlangs en schoot hij tien minuten voor tijd tegen de kruising.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00