Winst voor degelijk IJVV

IJSSELMUIDEN ? Een degelijk IJVV heeft zaterdag een belangrijke 2-0 winst geboekt tegen Enter Vooruit. De tegenstander uit Enter had in dit duel het meeste initiatief, maar de IJsselmuidenaren gaven nauwelijks iets weg en kregen de beste kansen. Resultaat was een 2-0 zege. Door de overwinning is IJVV over Enter Vooruit en Den Ham heen gesprongen en staat het op een derde plaats in de tweede klasse H.

IJVV kwam in de 6e minuut op voorsprong via een prachtige treffer van Eddo Wesselink. Daarna werd IJVV teruggedrongen,  maar de Enter Vooruit wist nauwelijks gevaarlijk te worden.

Na rust zakte IJVV nog iets verder in . Enter Vooruit wist zich geen raad met het vele balbezit. Een keer waren de gasten echt gevaarlijk, maar keeper Albert Jan Meuleman bracht redding. Nadat Enter Vooruit meer risico's ging nemen, werd IJVV steeds gevaarlijker. Zo ging een lob van Chiel Buikema net over en mikte Eddo Wesselink net naast. In de 83ste minuut viel de beslissing. De hard werkende Tom Bruintjes stond aan de basis van deze treffer. Na een goede actie stuurde hij Marvin Ruiter weg. Zijn voorzet ging via de keeper in het doel. Daarna liet Buikema nog een goede kans liggen en mikte Martijn de Kleine in kansrijke positie net naast.

Trainer Herben Visscher sprak van een zwaar bevochten zege. ?Gezien het spelbeeld was onze zege onterecht. Maar wij scoorden op de juiste momenten en gaven nauwelijks iets weg.?