Wilsum wint spektakelstuk

WILSUM ? In eigen huis heeft Wilsum zich goed gerevancheerd voor de collectieve offday tegen VSW. Tegen SEH won de formatie van trainer Jan Stoffer in een spectaculaire wedstrijd met 4-3. Wilsum gaf in het laatste kwartier nog bijna een 4-0 voorsprong uit handen. SEH kwam terug tot 4-3. In de slotfase bleven de oranjehemden met veel moeite op de been.

In deze wedstrijd was er nauwelijks krachtsverschil. Beide ploegen creëerden veel kansen. In de beginfase verzuimden Sonke de Velde en Jurre Heldoorn de score te openen. Daarna waren er drie goede kansen voor SEH. In de 39ste minuut was het eindelijk raak. Gertjan Sollie stuurde Sonke de Velde weg. Die ging alleen af op de keeper en werkte goed af.

Na rust nam Wilsum het heft in handen. Dat leidde al snel tot een ruimere voorsprong. In de 48ste minuut werd een schot van René Dorgelo gepareerd door de keeper. In de rebound scoorde Henri van de Wetering. Twee minuten later was hij weer trefzeker. Van de Wetering schoot een vrije trap binnen. Een kwartier later bepaalde Dorgelo, na een fraaie individuele actie, de tussenstand op 4-0. Daarna bleef de 5-0 uit. Dorgelo verzuimde om de bal af te leggen. Zijn inzet was vervolgens niet gevaarlijk.

Wilsum leek in veilige haven, maar in vier minuten scoorde SEH maar liefst drie keer. In de 79ste minuut leidde een overtreding van John Veenstra tot een strafschop: 4-1. Een minuut later viel de 4-2 en in de 82ste minuut scoorde SEH voor de derde keer. Daarna werd het benauwd voor Wilsum. Nadat Michel Kanis namens Wilsum net voorlangs schoot, was SEH een keer heel dicht bij de 4-4. Wilsum bleef met veel moeite op de been.

Trainer Jan Stoffer, die deze week besloot om na dit seizoen te vertrekken bij Wilsum, was na afloop opgetogen. ?Dat mijn ploeg na de nederlaag tegen VSW en mijn besluit om na dit seizoen te stoppen zo reageert, stemt mij tevreden. We hebben lekker fel gevoetbald, waarbij ik moet zeggen dat de gelukkigste heeft gewonnen.?

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden