Fotografencafé toont Kamper Fotografen

· leestijd 2 minuten Cultuur

KAMPEN - Het Fotografencafé Kampen houdt op 4 november in samenwerking met de Stadsgehoorzaal Kampen, de Bond van Nederlandse Amateurfotografen (Fotobond), en CameraNU, het Fotografencafé Kampen. De opening hiervan vindt om 20.00 uur plaats in de Stadsgehoorzaal door burgemeester Bort Koelewijn. Tevens vindt dan de opening plaats van Foto Nationaal.

Foto Nationaal is dé wedstrijd van topfotografen onder de leden van de Fotobond. Voor deze wedstrijd zijn vierhonderd leden die tot de top van de bond behoren, uitgenodigd om een serie van vijf foto's met samenhang in te sturen. Een deskundige jury heeft hieruit zestien series gekozen met hoogwaardige, eigenzinnige en originele fotografie.
Het Fotografencafé Kampen wil 6 maal per jaar een informeel platform zijn waar beroepsfotografen, amateurfotografen en liefhebbers van goede fotografie elkaar ontmoeten en de passie voor de fotografie met elkaar willen delen. Het wil een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn voor de drie noordelijke provincies, Flevoland Gelderland en Overijsel, waar kennis en inspiratie uitgewisseld wordt en waar van elkaar geleerd kan worden. "Met deze avonden willen we Kampen als fotografiestad op de kaart zetten", aldus de organisatie.

TUSSENKOP Deskundige fotobesprekers
Elke avond bestaat uit een aantal vaste onderdelen. "Allereerst willen we de bezoeker elke avond laten inspireren door een gepassioneerd spreker die over een onderwerp spreekt dat vele fotografen interesseert. Naast de presentatie door een fotograaf, is er ruime gelegenheid om de eigen fotowerk op een opbouwende wijze door deskundige fotobesprekers te laten bespreken. De fotograaf die zijn of haar werk presenteert schetst de context van het werk, licht het werk toe, en vertelt wat hem bewogen heeft bij het maken van de foto's. Doel is dat er een dialoog ontstaat waardoor de aanwezigen van elkaar kunnen leren."

Daarnaast staan er voor het komende seizoen workshops en portfolio-avonden op het programma. Verder organiseert het Fotografencafé gedurende het gehele jaar door exposities in de Stadsgehoorzaal met foto's van gerenommeerde (amateur)fotografen. Dit kunnen ook fotografen zijn die als spreker uitgenodigd zijn om over hun werk te komen vertellen en hun werkwijze en visie op fotografie te komen toelichten.

"Dus grijp je kans en neem je beste fotowerk mee om deze te laten beoordelen door de aanwezige fotobesprekers.
De expositie van Foto Nationaal is van 4 november tot en met 12 december in de stadsgehoorzaal te zien, Vanaf 13 december exposeren drie leden van de organisatie van het Fotografencafé Kampen, Nol Ploegmakers, Bouke Peterson en Jan Moes een maandlang hun fotowerk in de Stadsgehoorzaal.
De toegang is gratis, om de kosten laag te kunnen houden komen wij tijdens de avond komen bij u langs voor een vrijwillige bijdrage. De volgende bijeenkomsten worden gehouden op 13 januari, 3 maart, 12 mei, 7 juli en 1 september. Meer informatie over het Fotografencafe Kampen is binnenkort te zien op de website: Fout! De hyperlinkverwijzing is ongeldig..
De organisatoren van het Fotografencafé Kampen zijn: Bouke Peterson, Henri van Rheenen, Nol Ploegmakers, Jan Moes en Maike Kuipers namens de Stadsgehoorzaal Kampen.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.