Prinses Laurentien bezoekt Ichthus

Algemeen

KAMPEN - Prinses Laurentien bezoekt op donderdag 6 november Kampen in het kader van het project ?Leren in de toekomst'. Leerlingen van het Ichthus College Kampen denken voor dit project mee over de vraag ?Wat heb jij nodig om beter te leren?'.

Van Dijk Educatie heeft samen met de Missing Chapter Foundation het initiatief genomen voor dit project. Van Dijk signaleert dat de ontwikkeling van digitale leermiddelen in Nederland achter blijft bij de behoefte. Terwijl onder meer digitalisering van boeken en andere leermiddelen leerlingen kan helpen om in hun eigen tempo door leerstof heen te gaan. Ook begeleiden docenten in het voortgezet onderwijs leerlingen steeds minder klassikaal, maar vaker individueel. De vraag is welke moderne leermiddelen daarbij zouden kunnen helpen.

Onderzoek naar leermiddelen
Daarom gaan leerlingen uit klas 2H van het Ichthus College de komende weken volop onderzoek doen naar het gebruik van leermiddelen uit de 21e eeuw in de klas. Ze gaan aan de slag met vragen als: Hoe leer jij? Wat zou het leren voor jou leuker of interessanter maken? Wat motiveert je? Wat heb je nodig om beter te kunnen leren? Hoe zou leren ook anders kunnen? De Missing Chapter Foundation ondersteunt de klas bij het onderzoek.

Op 6 november bespreken de leerlingen hun onderzoeksresultaten tijdens een dialoogsessie onder leiding van Laurentien van Oranje, oprichter en directeur Missing Chapter Foundation. De uitkomsten presenteren zij vervolgens aan de directie van Van Dijk Educatie.