Afbeelding

Grote Kamper Filmquiz met Tarantino pre-party

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Cultureel podium 't Ukien staat zondag 9 november in het teken van de jaarlijkse Grote Kamper Filmquiz. Om alvast goed in de stemming te komen, staat de avond ervoor de Reservoir Dogs Band op het podium. Deze band speelt nummers die verbonden zijn met de films van Quentin Tarantino.

De filmquiz begint inmiddels een traditie te worden in 't Ukien. Verschillende teams strijden op zondagmiddag om de titel ?Beste filmkenner van Kampen'. Vorig jaar ging Helmut Ramak er met de winst vandoor in de Stadsgehoorzaal, dit jaar wordt de strijd weer gestreden in het nieuwe, maar vertrouwde Ukien. De zaal is zondag open vanaf 15.00 uur, de quiz begint om 15.30 uur. Opgeven kan door een mail te sturen naar filmquiz@ukien.nl met daarin de teamnaam en de namen van de deelnemers. Deelname kost 25 euro per team, inclusief een kop soep met broodje.

Op zaterdag 8 november geeft de Reservoir Dogs Band een pre-party met een Tarantino-tintje. Schrijver en regisseur Quentin Tarantino staat bekend om films met een rauw randje. Van zijn hand verschenen onder andere Pulp Fiction, Kill Bill en recentelijk Django Unchained. De organisatie: "De muziek uit deze films sluit aan bij het genre: cool, smerig en vuil. Verwacht surf, rock, soul en blues en laat je onderdompelen in de wereld van Tarantino."
De deuren gaan op zaterdag open om 20.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 5 euro verkrijgbaar bij cd-speciaalzaak Blue Music, stripspeciaalzaak De Fantast en online via de website van 't Ukien. Tickets aan de deur kosten 8 euro. Deelnemers aan de filmquiz op zondag betalen 2,50 euro. Meer info over het weekend is te vinden op ukien.nl.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 20 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05