Aanleg voetgangersoversteekplaats Heemhof

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In het voorjaar heeft deltaWonen wooncomplex Heemhof opgeleverd. De veelal oudere bewoners van dit complex ondervinden moeilijkheden bij het oversteken van de Silene, wanneer zij te voet naar bijvoorbeeld het nabij gelegen winkelcentrum Penningkruid willen. In samenspraak met alle betrokkenen is volgens de gemeente nu een oplossing gevonden in de vorm van een voetgangersoversteekplaats.

De voetgangersoversteekplaats komt aan het begin van de Silene. Voetgangers kunnen deze weg, na aanleg van de voetgangersoversteekplaats, in twee keer oversteken. Omdat ook de snelheid van het gemotoriseerde verkeer op de Silene naar beneden gaat, ontstaat volgens de gemeente een verkeersveiligere situatie. Er is in overleg met de politie en verkeersdeskundigen besloten niet te gaan voor een zebrapad.
Nadat eerst al de politie en busmaatschappij Connexxion hun instemming hadden gegeven aan de voorgestelde oplossing, hebben ook de bewoners van de Heemhof aangegeven hiermee tevreden te zijn.

Silene gestremd
Tijdens de aanleg van de voetgangersoversteekplaats is het begin van de Silene (nabij de Wederiklaan) gestremd voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden omrijden via de Rolklaver. "Omdat de Silene een belangrijke ontsluitingsweg is voor de achterliggende woonwijk, zijn werkzaamheden overdag niet logisch", aldus de gemeente. De gemeente overweegt dan ook dit 's avonds en/of 's nachts te doen.
De werkzaamheden duren maximaal drie avonden of twee avonden + nachten. Vooralsnog staat dit gepland in de week van 17 tot en met 21 november 2014. Over het tijdstip van de werkzaamheden volgt nog overleg met betrokkenen uit de directe omgeving en de aannemer. Wethouder Martin Ekker verwacht dat de werkzaamheden, als het weer gunstig blijft, voor het einde van het jaar zijn uitgevoerd.

Trottoir Wederiklaan
Dit jaar legt de gemeente ook nog een ontbrekend gedeelte trottoir aan langs de Wederiklaan tussen de rotonde Flevoweg en wooncomplex Heemhof. Hiermee verbetert de verbinding voor voetgangers tussen de woonwijken Hagenbroek en Cellesbroek/Middenwetering. Tegelijkertijd is de Heemtuin beter bereikbaar.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 11 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden