Afbeelding

Go-Ahead kiest met Theo Rietkerk voor ervaren bestuurder als preses

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN - Theo Rietkerk wordt de nieuwe voorzitter van Go-Ahead Kampen als de leden op 24 november hiermee instemmen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Maandag werd het nieuws naar buiten gebracht tijdens een persmoment bij Go-Ahead.

 

Na de periode Kroeze breekt vanaf 24 november een nieuwe periode aan bij Go-Ahead. ? Ik kwam een elftalfoto van Go-Ahead tegen uit 1989/1990. Daar staat Theo (Rietkerk, red.) op, samen met Arjan Knul en Roel Mateboer. Ze zitten straks weer samen in een team, maar ze krijgen wel wat meer verantwoordelijkheden?, zei Andries Kroeze maandag treffend  De huidige voorzitter treedt op 24 november terug, na maar liefst dertien jaar voorzitterschap.

Bestuurlijk gaat er behoorlijk wat veranderen. Naast Rietkerk treden Roel Mateboer (vice-voorziter), Henk Jan Karsten (communicatie) en Arjan Knul (technische zaken) over zo'n maand aan als nieuwe bestuursleden. Van de huidige bestuursleden blijven alleen Jan Sleurink (jeugd), Ruud Kuipers (financiën), Willem Yska (Beheer en Onderhoud) en Asje Prins (wedstrijdleiding). Bert Hofman stopt als secretaris. Deze functie is nog niet ingevuld. ?Maar we hopen dat nog wel te doen?, aldus Kroeze.
Terug naar Rietkerk. Met hem krijgt Go-Ahead een ervaren bestuurder als voorzitter. De Kampenaar zat vanaf 1998 tot 2003 in de Tweede Kamer en is sindsdien actief  als gedeputeerde bij de provincie Overijssel. Per 1 november treedt hij in dienst bij Landstede Groep als voorzitter van het College van Bestuur. Er waren meer kandidaten, maar Rietkerk was al snel eerste keuze. In juni werd hij voor het eerst gepolst. Toen had hij echter nog geen duidelijkheid over zijn toekomst, zodat hij enige tijd zijn jawoord niet kon geven aan Go-Ahead. Uiteindelijk koos hij niet voor een politiek gelieerde functie in Den Haag, maar voor Landstede. En dat is goed te combineren met het voorzitterschap van Go-Ahead.

Rietkerk is een echte kowetter. Jarenlang voetbalde hij bij Go-Ahead, waarna een blessure een eind maakte aan zijn actief periode als voetballer. In 1998 werd hij lid van de Tweede Kamer en had hij logischerwijs minder tijd voor Go-Ahead, maar de club bleef in zjin hart. Zeventien jaar later gaat hij de uitdaging aan als voorzitter, want sport is zijn passie en zijn hart is rood-geel. De opengevallen functie van voorzitter kwam dus op het juiste moment. Rietkerk wilde maandagavond niet uitweiden over de richting die de club onder zijn leiding gaat varen. Want de leden moeten nog wel instemmen met zijn voordracht. Tot dat moment past bescheidenheid. Wel maakte hij duidelijk dat hij Go-Ahead sterker wil maken, door gebruik te maken van aanwezige talenten en krachten binnen de vereniging.