Afbeelding

Van 2 tot en met 9 november wordt voor de negentiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden.

· leestijd 1 minuut Algemeen

Deel opbrengst negentiende Dorcas Voedselactie voor Syrische vluchtelingen

Van 2 tot en met 9 november wordt voor de negentiende keer de Dorcas Voedselactie gehouden. In honderden supermarkten, kerken, scholen en bedrijven in Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Ook komt dit jaar een belangrijk deel van de opbrengst ten goede aan mensen die getroffen zijn door het geweld in Syrië.
Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en komt in actie voor mensen die geen beroep kunnen doen op een sociaal of financieel vangnet. Met de Dorcas Voedselactie 2014 zamelt Dorcas voedsel en geld in. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking. Het geld besteedt Dorcas aan de transportkosten van de voedselpakketten en aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleidingen te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding ontvangen op de arbeidsmarkt.

In Kampen en IJsselmuiden wordt op vrijdag7 en zaterdag 8 november de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie(s): JUMBO Penningkuid & Industrieweg, ALBERT HEIJN Lovinkstraat, C_1000 & BONI Ijsselmuiden.
Sortering, transport en distributie
Direct na de voedselactie worden de donaties overgemaakt aan Dorcas en de verzamelde goederen door vrijwilligers verwerkt tot voedselpakketten. De voedselpakketten worden daarna zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Meer informatie: http://www.dorcasvoedselactie.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.