Henry Kruithof

DOS Kampen stelt teleur tegen Vroomshoopse Boys

KAMPEN ? DOS Kampen blijft moeizaam draaien in de eerste klasse D. Zaterdag speelde DOS zonder lef en durf tegen Vroomshoopse Boys. De bezoekers wonnen volkomen terecht met 1-3 en drukten DOS daarmee dieper in de zorgen.

DOS kende een valse start. Al na 2 minuten stond de ploeg op achterstand. Na een diepe bal ontdeed Ernst-Jan Heideman zich simpel van DOS-verdediger Maurice Vespignani . De nummer 7 van Vroomshoopse Boys maakte het vervolgens goed af. Na ruim tien minuten was Vroomshoopse Boys weer gevaarlijk, maar DOS-goalie Demi Loet-Loetoer kon redding brengen. Pas na een kwartier was DOS voor het eerst gevaarlijk. Jord van der Weerd bediende Rob Kabboord. De spits legde goed terug op Lenhard de Velde, maar diens inzet was niet zuiver geplaatst. Vijf minuten later viel de 0-2. De bal viel met wat geluk voor de voeten van Heideman. Die werkte doeltreffend af.

DOS kende een matige eerste helft. De ploeg van trainer Guido Vlierhuis hanteerde veel te veel de lange bal. Het middenveld werd veel te vaak overgeslagen, zodat er van goed voetbal nauwelijks sprake was. Ook werd er veel te weinig druk gezet op Vroomshoopse Boys, zodat de ploeg veelvuldig de diepe bal kon hanteren. Dit zorgde, door het matige verdedigen bij DOS, regelmatig voor gevaar. DOS kwam voor rust enkele keren goede weg en kon nauwelijks iets uitrichten. In de 31ste minuut was er een mogelijkheid voor Rob Kabboord, maar hij kopte naast.

Na rust herstelde DOS zich enigszins. De ploeg hanteerde minder de lange bal en probeerde het combinerend op te lossen. Toch ging er ook in het tweede bedrijf nog veel fout. In de 56ste minuut kon de vrijstaande Thomas Smedema uithalen: 0-3. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. DOS probeerde het nog wel en deed in de 69ste minuut wat terug. Nadat Wim Snippe in de rug werd gelopen, benutte Lenhard de Velde de toegekende strafschop. In de slotfase was de doorgebroken Jorik Schuur nog dicht bij de 2-3, maar zijn afwerking was ondermaats.

DOS acteerde als een ploeg met te weinig vertrouwen. Het zal de komende weken anders moeten, willen de Kampenaren enigszins afstand nemen van de onderste regionen.