Picasa

Go-Ahead knokt zich naar punt

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag veerkracht getoond in het duel tegen Nunspeet. De ploeg van trainer Jan Korte kwam voor rust op een 0-2 achterstand. In de tweede helft repareerde Madih Doufikar de schade met twee treffers.  ?Dit getuigt van karakter en mentaliteit?, aldus Korte.

Go-Ahead begon goed aan de wedstrijd, maar liep vervolgens tegen twee snelle tegentreffers aan. In de 14e minuut kopte  Marnix Tissingh Nunspeet naar 0-1. Een onnodige goal, volgens trainer Korte. ?Het was een dekkingsfout van Samir Merraki. Hij liet de speler van Nunspeet te gemakkelijk inkoppen. Overigens ging onze keeper ook niet vrijuit.?

Twee minuten later viel de 0-2 via Marcel Huisman, na onnodig balverlies van André Timmerman. Go-Ahead had even tijd nodig om zich over deze tegenslagen heen te zetten en ontsnapte enkele keren aan de 0-3.

Na rust ging Go-Ahead, opportunistisch spelend, op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 69ste minuut. Doufikar haalde doeltreffend uit. In de 86ste minuut viel de gelijkmaker. Doufikar scoorde uit een vrije trap. Vijf minuten daarvoor was Eyup Terlemez van Nunspeet met een rode kaart van het veld gestuurd. De bezoekers kregen in de 90ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om toch nog drie punten te pakken. Jasper Fix stopte echter een strafschop van Henk Baum.