KHC laat DETO ontsnappen

VRIEZENVEEN ? KHC boekte zaterdag een uitstekend resultaat door met 1-1 gelijk te spelen bij het hoog geklasseerde DETO Twenterand. Toch had er zeker meer in gezeten. De Kamper formatie verzuimde om DETO op grote achterstand te zetten. In de blessuretijd kwam de ploeg uit Vriezenveen toch nog langszij.

Een hard werkend KHC was in de eerste helft vanaf de aftrap de bovenliggende partij. In de eerste tien minuten liet Tom Diender twee grote kansen liggen. In de 19e minuut schoot de goed spelende Arjan Bults keihard tegen de paal.

Nadat KHC in de 23ste minuut ontsnapte bij een grote kans voor DETO, kwamen de bezoekers in de 24ste minuut verdiend op voorsprong. Nick Notrot stuurde Leroy Knol weg met een dieptepass. Die werkte vervolgens fraai af. Vlak voor rust verzuimde Jeffrey de Nooijer KHC op 0-2 te zetten. Na een vrije trap had hij de bal voor het inschieten, maar hij mikte veel te hoog.

Na rust probeerde een goed gegroepeerd spelend KHC de voorsprong te verdedigen. Deze tactiek werkte aanvankelijk prima. KHC was zeer gevaarlijk in de counter, maar wederom was Diender niet scherp in de afwerking. Ook Serkan Sahinturk miste een grote kans. In de blessuretijd ging het toch nog fout voor KHC. Nadat Notrot zijn tegenstander vasthield, ging de bal op de stip. Lesley Nahrwold schoot raak en bezorgde KHC toch nog een zuur gevoel.