Be Quick '28 maatje te groot voor IJVV

ZWOLLE ? Na vijf overwinningen is IJVV zaterdag tegen een nederlaag aangelopen in de topper tegen Be Quick '28. De Zwolse ploeg was duidelijk een maatje te groot voor de IJsselmuidenaren, al was de 6-1 nederlaag wel wat geflatteerd.

IJVV begon, gesterkt door de goede resultaten van de laatste weken, vol zelfvertrouwen aan de topper in de tweede klasse H. De IJsselmuidenaren kwamen echter al snel in de wedstrijd op achterstand. Het fanatiek jagende Be Quick dwong balverlies af bij Robin Kalter. De IJVV'er probeerde zijn fout te herstellen, maar dit leidde tot een strafschop, die werd benut. Daarna denderde Be Quick zo'n tien minuten over IJVV heen, maar kansen bleven uit. Na een kwartier kwam IJVV terug. Uit een vrije bal van Sander Morren kopte Gerjon van den Berg raak. In de 22ste minuut kwam Be Quick weer op voorsprong uit een goede aanval. Daarna kreeg IJVV meer grip en dat versterkte het vertrouwen in een goede afloop.

Het geloof in een goed resultaat verdween echter al snel na rust. In de 48ste minuut trof Be Quick doel uit een kopbal. De inzet ging tergend langzaam over IJVV-keeper Albert Jan Meuleman en de doellijn heen.  Zo'n tien minuten later viel de 4-1. De score liep nog hoger op en IJVV haalde het einde niet met elf man. Een duw van Husain al Waily werd bestraft met een rode kaart en een strafschop. De penalty werd benut door Be Quick. Ook bij Be Quick werd nog een speler (twee keer geel) weggestuurd. In de 81ste minuut viel de zesde Zwolse treffer van de middag.