VV Kampen verzuimt toe te slaan tegen koploper

DRONTEN ? Een punt halen tegen koploper Reaal Dronten is op het eerste gezicht een prima resultaat, maar VV Kampen deed zichzelf tekort door deze wedstrijd niet winnend af te sluiten. ?De kansenverhouding was 4-12 ons voordeel. Als je dan maar één keer scoort, wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen?, aldus Kampen-trainer Arjan ten Hove, die verder wel heel tevreden was over het spel van zijn ploeg.

Kampen kwam in de 7e minuut op achterstand. In de omschakeling sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Daarna kreeg Kampen steeds meer grip op de wedstrijd. Vanaf de 20ste minuut tot aan de rust kregen de bezoekers kans op kans, maar de gelijkmaker bleef aanvankelijk uit.

De 1-1 viel vlak na rust. Na een mooie steekpass van Kerwin van Klinken scoorde Kevin Veger. Daarna was Kampen verschillende keren dicht bij nieuw succes. Zo raakte de ploeg van trainer Ten Hove de paal en verzuimde de ploeg enkele keren om alleen voor de keeper toe te slaan. Kampen gaf steeds meer ruimte weg, maar kreeg in de slotfase het deksel bijna op de neus. Reaal kreeg enkele goede kansen. Een keer voorkwam de paal een tweede treffer van Reaal.