Wilsum zakt door de ondergrens

WINDESHEIM ? Wilsum stelde zaterdag hevig teleur bij VSW. De ploeg van trainer Jan Stoffer maakte een zeer povere indruk en verloor met 2-1 van een eveneens zeer matig spelend VSW.

In de beginfase was Jurre Heldoorn met een kopbal dicht bij de openingstreffer voor Wilsum. In de 12e minuut viel de bal gunstig voor VSW in de kluts: 1-0. Ruim een kwartier later kwam VSW op 2-0. Vlak voor rust scoorde Wilsum de aansluitingstreffer via Sonke de Velde.

In de tweede helft deed VSW er alles aan om het spel te vertragen, tot frustratie van het Wilsum-kamp. In de 72ste minuut werd een verdedigende actie van John Veenstra bestraft met een strafschop. Bovendien kon de speler van Wilsum met een tweede gele kaart vertrekken. De strafschop werd vervolgens gestopte door doelman Ramon van de Wetering. Ook met tien man was Wilsum niet minder dan VSW, maar de ploeg kon niets afdwingen.

Na afloop was Wilsum-trainer Stoffer uiteraard teleurgesteld. ?Ik kan mij niet herinneren dat we onder mijn leiding ooit zo slecht hebben gevoetbald en dat de tegenstander ook zo matig voetbalde.?