Afbeelding

Raad stemt 'voorspelbaar' in met Uitvoeringsprogramma 2014-2018

Algemeen

KAMPEN - De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het Uitvoeringsprogramma 2014 - 2018. In het programma staan de ambities van het college voor de komende vier jaar. De coalitiepartijen ondersteunden hun wethouders in de plannen, maar de oppositie stemde tegen, omdat ze het voorleggen van het voorstel onnodig vonden.

Een uitvoeringsprogramma wordt normaal enkel ter kennisgeving aan de raad meegedeeld. Een meerderheid van de raad, namelijk de coalitiepartijen die het programma samenstelden, is sowieso vóór de plannen, dus aangenomen wordt het voorstel toch. Bovendien komen de plannen in de loop van de jaren als raadsbesluiten weer terug. Dan kan de raad opnieuw stemmen. Het college wilde de raad nu al als geheel bij het programma betrekken en als geheel over de plannen laten stemmen.
De oppositie vond dat niet nodig en wilde een amendement indienen waarin zij, net als gebruikelijk, aangaf de plannen ter kennisgeving aan te nemen. Zij wilde hiermee een signaal aangeven dat het onnodig is om de plannen alsnog aan de raad voor te leggen. De coalitie zag echter weer niets in dit amendement, waardoor het niet werd aangenomen. Hierop werd het oorspronkelijke voorstel alsnog voorgelegd en zoals verwacht door de coalitie aangenomen.

(door Nick de Vries)