Wethouder geeft startsein voor aanleg glasvezelnetwerk op Spoorlanden en Zendijk

Algemeen

KAMPEN - Wethouder Geert Meijering geeft woensdag het startsein voor de aanleg van het glasvezelnetwerk voor de bedrijventerreinen Spoorlanden en Zendijk. Met de aanleg van dit netwerk wordt volgens de gemeente een lang gekoesterde wens van de ondernemers voor snelle datacommunicatie gerealiseerd.

De stichting BOSZ (Beheers Organisatie Spoorlanden-Zendijk) heeft namens de ondernemers het initiatief genomen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk op beide bedrijventerreinen. Het BOSZ-glasvezelnetwerk wordt een open netwerk, waarop de circa 240 ondernemers op Spoorlanden en Zendijk worden aangesloten.

Wethouder Meijering: ?Een prachtig voorbeeld van ondernemersparticipatie. Niet afwachten wat de overheid doet, maar met financiële steun van de provincie Overijssel en een goede samenwerking met de gemeente Kampen, zelf het initiatief nemen en een collectief glasvezelnetwerk tot stand brengen. Kleine en grote ondernemers zullen veel profijt hebben van dit netwerk.?

BOSZ heeft in 2010 samen met de gemeente Kampen een camerabewakingsproject gerealiseerd om de stijgende criminaliteit te bestrijden. Met facilitaire steun van de gemeente Kampen en financiële steun van het breedbandstimuleringsproject van de provincie Overijssel wordt nu de volgende stap gezet naar een duurzame toekomst: de realisatie van het supersnelle glasvezelnetwerk.

Beide projecten bieden, naast snelle datacommunicatie en beveiliging, een goede basis voor toekomstige projecten en diensten onder meer op het gebied van veiligheid, herstructurering en beheer en onderhoud. Ook geeft het belangrijke impulsen aan lokale ICT-dienstverleners.